Informatie

Informatie

Wij, de leden van ’t Gilde van Kiste Trui, willen ons graag aan u voorstellen. 

’t Gilde is het initiatief van een aantal restaurateurs in de gemeente Mook en Middelaar. Restaurateurs die u graag willen wijzen op de kwaliteit van hun keuken en die u graag als zeer geziene gast in hun restaurants willen ontvangen. Maar de restaurateurs van’t Gilde willen meer. Zij willen u graag wijzen op al het moois dat onze streek hier te bieden heeft. Zij willen u graag wijzen op de historische plaatsen waar in een meer of minder ver verleden de geschiedenis werd bepaald. Zij laten u graag kennismaken met de monumenten die daarbij horen en geven bijvoorbeeld het woord aan de boswachter bij Natuurmonumenten die u meeneemt naar de mooiste plekjes hier in de omgeving en daar alles over kan en wil vertellen. Tevens wijzen wij u op het aanbod van educatieve, culturele en sportieve mogelijkheden in onze regio. 

Kortom, niet alleen onze keukens maken het de moeite waard om ons te bezoeken, maar met gepaste trots laten wij u kennis maken met de streek waar wij gevestigd zijn. Wij heten u van harte welkom en hopen dat u zich hier thuis zult voelen. 

De leden van ’t Gilde van Kiste Trui. 

De aangesloten restaurants van ’t Gilde zijn herkenbaar aan o.a. een bronzen schild, bevestigd aan de gevel.

" Geven is misschien nog wel leuker dan krijgen "

Al weer meer dan 10 jaar is bij de leden van 't RestaurantGilde van Kiste Trui de Schat van Kiste Trui verkrijgbaar. Een heus schatkistje, gevuld met Duiten in drie waarden. Een en ander met een knipoog naar het verleden toen Kiste Trui op zoek was naar de schatkist van de graven Lodewijk en Hendrik van Nassau (slag op de Mookerheide 1574). Met deze Duiten kan de rekening bij de aangesloten Gildeleden worden voldaan. Duizenden van deze "schatkistjes" vonden, via gulle gevers, hun weg naar blije ontvangers bij verjaardagen, recepties en andere gelegenheden.